Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Jaja sparzyc, odziecic bialaka od żółtek. Do bialek dodac cukier i ubic sztywna piane, dodac żółtka i wymieszac delikatnie.Dodac do masy jajecznej make proszek i kakao. Delikatnie ale dokladnie wymieszac. Piec na duzej blaszce (25*33cm) wylozonej paierem do pieczenia ok 20 minut.
Budyn ugotowac w dwoch szklankach mleka i pozostawiac do ostygniecia. Galaretki rozpuscic w 3 szkalnkach wody i pozostawic do ostygniecia. Brzoskwinie pokroic w kostke.
Wystudzony budyn utrzec z margaryna na gladka mase. Dodac krem czekoladowy, mleko w proszku i aromat rumowy. Dokladnie utrzec. Dodac wodke i wymieszac.
Biszkopt lekko nasaczyc sokiem z brzoskwin, Rozlożyc krem i wyrownac powierzchnie. Rozłozyc pokrojone brzoskwinie i zalac tezejaca ale nie płynna galaretka. Wstawic do lodówki najlepiej na noc a przynajmniej na trzy godziny :):)
Smacznego