Do góry

Przekąski Przepis na:

Cassate

Przekąski

Autor: poziomka45

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 2

Dodano: 31.01.2009

Odsłon: 1030

Smacznego!

Składniki

  • Jaja, 9
  • cukier <szklanka>, 1.1/2
  • mąka <szklanka>, 1/2
  • margaryna, 2
  • galaretka brzoskwiniowa, 2
  • puszka brzoskwiń
  • rodzynki, 10 dag
  • orzechy włoskie<pokrojone>, 10 dag
  • kakao
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec cienki biszkopt <3 jajka, 1/2 szkl.cukru, 1/2szkl mąki?>. W garnku połączyć pozostałe jajka i cukier. Dodac mleko i wymieszać. Podgrzewać na małym ogniu, mieszając. Poźniej ostudzić i utrzeć z tłuszczem. Gdy masa będzie gładka, podzielić ją na pół. Do jednej dodać rodzynki a do drugiej kakao i orzechy. Położyć masy na piszkopt. KOLEJNOŚĆ :biszkopt masa ciemna masa jasna pokrojone brzoskwinie zalane dwiema galaretkami

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: cassate

Zobacz więcej

Polecane przepisy: cassata

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń