Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebula faszerowana mięsem

Przekąski

Autor: lyga81

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 40

Dodano: 15.03.2009

Odsłon: 469

ciekawy smak

Składniki

  • pół szklanki mleka
  • 2 bułeczki
  • mięso mielone 1
  • 4-5 pomidorów
  • łyżeczka natki pietruszki
  • 4 bardzo duże cebule
  • szklanka bulionu
  • 25dkg sera żółtego
  • laska kiełbasy
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. bułeczki pokroić w kostkę i zalac mlekiem. Pomidory i kiełbasę pokroić w kostkę. Mięso włożyć do miski dodać pomidory, kiełbasę natkę i bułkę.

  2. Przyprawić solą i pieprzem i dobrze wyrobić. Obrane cebule gotować 5 minut w osolonej wodzie, po odsączeniu wyjąć środki, 13 posiekać i dodać do farszu. Napełnić cebule farszem zalać bulionem i wstawić do piekarnika na 1h w temp 180 stopni, po 50 minutach zapiekania posypać serem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń