Do góry

Dania główne Przepis na:

CEBULA FASZEROWANA RYŻEM

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15446

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 416

Cebula inaczej, bardzo łatwe.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby posiekać, udusić.

  2. Ugotować ryż, wymieszać z grzybami, dodać jaja, sól, pieprz, wymieszać.

  3. Obrane cebule wrzucić do wrzącej wody, obgotować, odsączyć i wydrążyć środki. Napełnić masą ryżową. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.

  4. Przygotować sos: masło zrumienić z mąką, rozprowadzić wywarem z grzybów, zagotować, zaciągnąć śmietaną, przyprawić.

  5. Zalać sosem faszerowane cebule, wstawić do piekarnika i zapiec.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń