Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebularzyki

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20086

Dodano: 10.04.2009

Odsłon: 10806

Te pyszne bułeczki można podawać na ciepło i na zimno.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebule umyć, obrać i dokładnie posiekać razem z pokrojonymi bardzo drobno pieczarkami. Przesmażyć na gorącym oleju razem z mięsem. Mieszać, żeby mięso się nie przypaliło

  2. Dosypać przyprawy, połączyć z jajkiem i posiekaną natką pietruszki. Odstawić

  3. Mąkę przesiać, następnie wysypać na stolnicę. Dodać margarynę, jajka, proszek do pieczenia i sól.

  4. Wyrobić ciasto. Ukształtować je w formę wałka o grubości około 3 cm. Pokroić na dwu centymetrowe kawałki, a potem rozwałkować na placuszki. Na każdy placek nałożyć łyżkę farszu. Zlepić ich brzegi, po czym utoczyć w kulki. Przełożyć na blachę

  5. Piec około 25 minut na rumiano w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 st C

  6. Cebularzyki podawać z zieloną sałatą, pomidorami lub ogórkami.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

iza24cz 10 kwietnia 2009 Amidllal,
Czy możesz odpowiedzieć na wiadomość, którą wysłałam Ci na skrzynkę Smakera? Zadałam pytanie odnoście Twojego przepisu na ciasto marchewkowe:)
Pozdrawiam,
IZA/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iza24cz 10 kwietnia 2009 Amidalla,
Czy mogłabyś odpowiedzieć na moją wiadomość, masz ją na skrzynce Smakera:)
Pozdrawiam,
IZA.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 10 kwietnia 2009 w składnikach nie ma mięsa a w przepisie jest:) proszę o podanie ilości i jakie to mięso:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń