Do góry

Przekąski Przepis na:

Cebulowa marmolada

Przekąski

Autor: ania_sm

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 170

Dodano: 11.12.2008

Odsłon: 5930

Słodki i wykwintny dodatek do potraw. Idealnie pasuje do dań z grilla i ziemniaczków.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obieramy i cienko kroimy. Smażymy na maśle aż będzie miękka i złocista. Dodajemy cukier i ocet winny. Gotujemy bez przykrycia przez ok. 25-30 min, od czasu do czasu mieszając, aż cebula lekko się skarmelizuje i będzie bardzo miękka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

qrdej 21 lipca 2009 Myślałam, że tą marmoladę wkłada się do słoiczków skoro przepis jest z kat. przetwory ale skoro nie, to jak długo można przechowywać taką marmoladę i w czym?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń