Do góry

Dania główne Przepis na:

Certa z rękawa.

Dania główne

Autor: gogusia

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 6196

Dodano: 22.12.2013

Odsłon: 1349

Certa to rodzaj ryby z rodziny karpiowatych, ma smaczne mięso, ale niestety dla cierpliwych smakoszy ze względu na dużą ilość małych ości.

Składniki

  • certa
  • cebula
  • masło
  • przyprawa do ryb
  • sok z cytryny
  • sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Świeżą, oczyszczoną certę natrzeć solą, wstawić do lodówki na godzinę ( ale najlepiej na noc).
    Przygotować rękaw do pieczenia ułożyć w nim nasze certy, do środka ryby włożyć kilka plasterków cebuli. Na wierzch posypać pokrojoną w kostkę cebule, nałożyć plasterki masła, i obsypać przyprawą do ryb.
    Zamknąć rękaw, wstawić do piekarnika na 30 minut i piec w 180 stopniach.
    Po upieczeniu skropić sokiem z cytryny.

  2. Rybka jest smaczna, moim zdaniem lepsza niż karp.
    Dostałam je od taty zapalonego wędkarza, a tu jego puchary zdobyte na różnych zawodach wędkarskich.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 grudnia 2013 Widzę, że tata wyjątkowy wędkarz - tyle pucharów - moje gratulacje dla taty. Mój mąż też coś tam ma, ale nie tak imponującą kolekcję, pozdrowienia oczywiście dla Ciebie, ale tym razem bardziej szczególne dla wybitnego wędkarza :)))

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 23 grudnia 2013 Ryba prezentuje się super. Szczerze, to pierwszy raz słyszę o tej rybie. Muszę kiedyś wypróbować Twój przepis. Odpowiedzi: 1 ▼

9 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 22 grudnia 2013 ależ kolekcja !!!! gratulacje dla taty i dla Ciebie za soczystą, aromatyczną rybencję :) Odpowiedzi: 1 ▼

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń