Do góry

Przekąski Przepis na:

Ceviche z wędzonej ryby

Przekąski

Autor: GregoryPek

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 1022

Dodano: 27.12.2007

Odsłon: 6545

Porcja zawiera 290 kcal

Składniki

  • wędzonego łososia w kawałku, 300 g
  • średnia czerwona cebula, 1
  • ząbki czosnku, 2
  • lemonki, 3
  • łyżki oliwy z oliwek, 4
  • łyżki białego octu winnego, 1/2
  • szczypta soli i pieprzu
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę obierz i drobno posiekaj, czosnek pokrój na cienkie plasterki. Sparz lemonki i wyciśnij z nich sok. Odkrój skórę z łososia i pokrój rybę w kostkę. Przełóż do miski, dodaj cebulę i czosnek, polej sokiem z lemonki, octem winnym i oliwą, odrobinę posól i posyp pieprzem. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na co najmniej pół godziny. Podawaj z pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń