Do góry

Przekąski Przepis na:

Chicken burger na szybko...

Przekąski

Autor: dzazgusia

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 156

Dodano: 07.07.2009

Odsłon: 5632

Kolejne danie z serii czyszczenie lodówki...

Składniki

  • Kotleciki w panierce, 1 szt
  • ser żółty, 4 plasterki
  • pomidorki koktailowe, 3 szt
  • cebula mala, połowa
  • kechup
  • cebulka prażona, 2 łyżki
  • bułki białe lub brązowe, 2 szt
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. z poprzedniego dnia została mi jedna pierś z kurczaka w panierce więc nie miałam co z nią zrobić wymyśliłam że zrobie chicken burgery,a więc

  2. Bułki wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 10 min żeby zrobiły się troszkę chrupiące

  3. Kotlecika wkładamy na 1 min do mikrofalówki odgrzewamy.Na spód bułek kładziemy kotlecika na niego cebulkę pokrojoną w piórka i ser żółty.Wkładamy bułki znowu do piekarnika,aż ser nam się ładnie roztopi(około 10 min)

  4. W tym czasie pokroić pomidorki na plasterki ,po wyciągnięciu burgerów z piekarnika na serek dać pomidorki polać kechupem Gotowe!!!Jako dodatek można posypać cebulką prażoną...

  5. To są bardzo proste i tzw biedne chicken burgery ale tylko to miałam w lodówce a wyszły naprawdę pyszne!!!

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: chickenburger

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dzazgusia 16 lutego 2010 Bardzo dobry pomysł na fish-burgery...nie ma co marnować jedzenia!Jak się ma wyobraźnię zawsze można coś pysznego upichcić...Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dzazgusia 16 lutego 2010 Dobry pomysl z tymi fish-burgerami...Jak się ma wyobraźnię...można przygotować całkiem smaczne danie z pozostałości z poprzedniego dnia...Nie ma co marnować jedzenia...Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 16 lutego 2010 świetny pomysł ! jak mi zostanie ryba po obiedzie to zrobię fishburger-a - podam wtedy przepis :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń