Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli pysznej, sytej i ostrej potrawy:)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7233
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 157
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 183
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 132
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7233
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 157
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 91
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 183
Składniki
Sposób przygotowania: Na patelni z przykrywką rozgrzać oliwę i zeszklić cebulę, dodać czosnek, chilli, i oregano i mieszając smażyć przez 1 minutę. Następnie przełożyć do garnka. Na patelnię wrzucić wołowinę , mieszając zrumieniać z każdej strony. Gdy całe mięso będzie już wysmażone doprawić je sosem sojowym i cukrem. Mięso wrzucić do garnka, zalać bulionem, dodać liście laurowe i dusić do miękkości około 30 minut.
Z papryk usuwamy gniazda, kroimy w kostkę i dodajemy razem z przecierem pomidorowym i pieprzem cayenne oraz sproszkowane chili słodką paprykę i pomidory z puszki wraz z zalewą. W razie potrzeby doprawić pieprzem i szczyptą soli.
Przykryć i dusić przez około 20 na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Na koniec dodać odsączoną i przepłukaną fasolę, kukurydzę i gotować pod przykryciem przez 3 minuty. Konsystencja powinna być dosyć gęsta. Chili con carne można podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub po prostu z chlebem. Odgrzewany jest jeszcze smaczniejszy.