Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 357
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 228
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 357
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 228
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 75
Składniki
Cebulę obierz i posiekaj w piórka. Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Do garnka wlej odrobinę oliwy z oliwek i wrzuć pokrojone wcześniej warzywa. Wstaw garnek na średni ogień i podsmaż warzywa. Gdy warzywa się lekko zarumienią, dorzuć mięso mielone i dalej podsmażaj.
Pomidory sparz w gorącej wodzie. Obierz je ze skórki i pokrój na małe kawałki. Wrzuć je do garnka z warzywami i mięsem. Do ½ szklanki bulionu dołóż przecier pomidorowy i i wymieszaj. Przelej zawartość szklanki do garnka i duś pod przykryciem ok. 10 minut.
Do garnka wlej piwo. Wrzuć fasolę czerwoną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość wymieszaj i duś ponownie ok. 10-15 minut. Pod koniec duszenia przypraw solą, pieprzem cayenne, oregano oraz kminkiem. Wymieszaj dokładnie i zdejmij z ognia.