Do góry

Dania główne Przepis na:

Chili con carne

Dania główne

Autor: KingMazur

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 141

Dodano: 29.12.2009

Odsłon: 1079

Prawdziwy latynoamerkański "Pieprz chili z mięsem". Przepis zaczerpnięty z książki M. Simonnet "Ugotujmy to dzisiaj", Tormont International Ltd. 1994. Świetne jako gorące danie na imprezach, zawsze wszystkim smakuje. Do oryginalnego przepisu dodaję jeszcze kukurydzę z puszki i łyżkę przecieru pomidorowego.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W dużym rondlu(wok też się świetnie nadaje) rozgrzać olej, roztopić masło i smażyć mięso z cebulą na małym ogniu.

  2. Dodać pozostałe składniki i przyprawy.

  3. Smażyć dalej na małym ogniu jeszcze 25-30 min.

  4. Podawać potrawę bardzo gorącą z chlebem lub ryżem. Gotowe.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń