Do góry

Dania główne Przepis na:

CHILI CON CARNE

Dania główne

Autor: ognista03

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 186

Dodano: 09.04.2008

Odsłon: 2956

PYCHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Składniki

  • SOS POMIDOROWY KNORR Z CHILI I CZOSNKIEM, 1 OP.
  • czerwona fasola, 1 PUSZKA
  • MIĘSO MIELONE WOŁOWE LUB WOŁOWO-WIEPRZOWE, 1 KG
  • cebula, 2 SZT.
  • Papryka czerwona, 1 SZT.
  • czosnek, 2 ZĄBKI
  • olej, 3 ŁYŻKI
  • BULION WOŁOWY KNORR, 1 KOSTKA
  • ostra papryka, 1 ŁYŻECZKA
  • słodka papryka, 1 ŁYŻECZKA
  • tabasco, KILKA KROPLI
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIĘSO PODSMAŻYĆ NA OLEJU,DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ,POSIEKANY CZOSNEK I SMAŻYĆ OK.10 MINUT.FASOLĘ ODCEDZIĆ I OPŁUKAĆ.PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ,POŁĄCZYĆ Z MIĘSEM.DODAĆ SOS POMIDOROWY,TABASCO I PRZYPRAWY.KOSTKĘ BULIONU ROZPUŚCIĆ W SZKLANCE WRZĄTKU,ZALAĆ MIĘSO I DUSIĆ OK.GODZINY NA WOLNYM OGNIU,CO JAKIŚ CZAS MIESZAJĄC.NA KILKA MINUT PRZED KOŃCEM GOTOWANIA DODAĆ FASOLĘ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń