Do góry

Dania główne Przepis na:

chili con carne dla leniwych

Dania główne

Autor: monika1965

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1474

Dodano: 20.03.2008

Odsłon: 1314

właściwie nic nie robisz poza otwarciem puszki i mieszaniem w garnku

Składniki

  • mięso mielone, 2kg
  • ppomidory w puszce, 4 puszki
  • fasola czerwona, 6 puszek
  • precier pomidorowy, 2 puszeczki małe
  • czosnek, 1 gówka
  • papryka mielona ostra, 1 łyżeczka
  • mały strączek chilii, 1 mały
  • sól i pieprz do smaku
  • olej do smażenia mięsa
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mielone mięsko wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy dokładnie , zajmuje to ok 20 minut, potem miksujemy pomidory z puszki i wlewamy do mięsa, wysypujemy do tego fasole z puszek, wrzucamy przyprawy i rozgnieciony czosnek. Dusimy mieszając co jakiś czas ok 1 godz. i podajemy z pyszną chrupiąca bagietką. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń