Do góry

Zupy Przepis na:

Chińska zupa

Zupy

Autor: agaciocha

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 102

Dodano: 16.02.2008

Odsłon: 2524

Proste i pyszne danie. Jak ktoś ma już wprawę, to przygotowanie tej zupy zajmuje ok. pół godziny.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby MUN wrzucić do wrzątku, gotować 3 min. Odstawić (najlepiej na noc, ale wystarczy ok. 1 godzina). Kurczaka i paprykę pokroić w paski, strączki fasolki przekroić na pół lub na 3 części, czosnek pokroić w cienkie plasterki. Grzyby MUN odsączyć i pokroić w cieniutkie paseczki. Wszystkie składniki mocno podsmażyć w kolejności: kurczak, grzyby MUN i fasolka, papryka i czosnek. Warzywa powinny być usmażone al dente (półtwarde). Na koniec dodać kiełki fasoli MUNG i zalać bulionem. Gotować 5 minut, dodać po kilka kropelek sosu sojowego i tabasco. Makaron rozłożyć na talerze i zalać zupą. Jeść gdy makaron zmięknie. Zamiast makaronu, do zupy można dodać chińskie pierożki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń