Do góry

Przekąski Przepis na:

Chińszczyzna

Przekąski

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1475

Dodano: 22.03.2009

Odsłon: 8697

Idelna dla amatorów chińskiej kuchni

Składniki

  • Makaron ryżowy lub makaron z zupek chińskich
  • marchewka, 2
  • kiełki fasoli MUNG
  • pół opakowania grzybów mung
  • pieczarki, 30 dag
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby mung gotujemy ok 15 min i kroimy w paseczki,pieczarki podsmażamy pokrojone w plasterki,marchewkę kroimy w słupki i wszystko razem podsmażamy w woku.Po ok 10 min dodajemy kiełki fasoli mung(ja hoduje je sama) i dokładnie mieszamy.Makaron zalewamy gorącą i czekamy aż napęcznieje,następnie wrzucamy do wcześniej przygotowanych warzyw,polewamy sosem sojowym i chwile podsmażamy często mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń