Do góry

Dania główne Przepis na:

CHINSZCZYZNA PO MOJEMU

Dania główne

Autor: koniprzepisy

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano: 17.11.2009

Odsłon: 3595

smaczne

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotowac ryz w osolonej wodzie do miekosci.Nastepnie pokroj piersi z kurczaka w kosteczke i podsmaz na patelni na zloty kolor na niewielkiej ilosci oleju.Papryke spaz wrzatkiem zeby skorka troche zmiekla przekroj na pol i oprozni z pestek.nastepnie pokroj na kosteczke wszystkie papryki.Do rondelka wlej na dnie olej tylko na dnie nie wiecej i wsyp papryki,dus pod przykryciem az do miekosci od czasu do czasu chwyc przykrywke i rondel i wstrzasni zeby sie papryka nie przypalila. Jak piersi z kurczaka sie podsmazyly wsyp do nich papryke i wymieszaj a nastepnie zalej fixsem .Rozrob go wedlug przepisu na opakowaniu.Poczekaj az zgestnieje i gotowe.Ryz wyloz na talez polej sosem .SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń