Do góry

Dania główne Przepis na:

chinszczyzna po mojemu

Dania główne

Autor: dondorka

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 10

Dodano: 13.01.2010

Odsłon: 1336

latwe lekkie i smaczne

Składniki

  • Kapusta czerwona
  • kapusta biala
  • por lub cebula
  • marchewka
  • kukurydza
  • papryka
  • i co dusza jeszcze zapragnie jesli chodzi o warzywa
  • wszystkie skladniki sa w proporcji 1 do 1go
  • po rowno przyprawy: pieprz
  • czerwona ostra papryka
  • imbir
  • sos sojowy
  • keczup
  • odrobina octu ryzowego
  • oraz oczywiscie mieso-piers z kurczaka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso kroimy i podsmazamy,kroimy warzywa w paseczki,marchew scieramy na grubej tarce,scieramy rowniez imbir,dodajemy do podsmazonego miesa,dodajemy wszystkie przyprawy,oprocz octu i keczupu,ktore to dodamy na samym koncu.Dusimy,az warzywa beda pol kruche,dodajemy lyzeczke octu ryzowego,oraz keczup,wszystko wg uznania i samaku,nie za duzojeszcze chwile podsmazamy i juz gotowe,smacznego

  2. Do tego dania mozemy ugotowac ryz,badz makaron sojowy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

emilcia50 13 stycznia 2010 az mi w brzuszku zaburczalo, pycha jedzonko

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń