Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwa,smaczna,szybka
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 669
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 102
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2700
Składniki
piers lub wolowine kroimy w cienkie plastry mieszamy z 3lyzkami oliwy i wrzucamy do wysokiego garnka tak by mieso sie dusilo.pod przykryciem.dodajemy przyprawy,sos sojowy lisc oraz ziele.mozna dodac curry jesli ktos lubi.kiedy mieso sie juz poddusi i wchlonie przyprawy dodajemy warzywa,mieszamy z mesem i przyprawami.zalewamy goraca woda tak by zakrywala calosc pozyzej 3 cm nad powierzchnia.oczywiscie mieszamy co jakis czas wszystko
po ok 10min dodajemy ryz.przykrywamy i zmniejszamy ogien na minimalny.po ok 20 min zestawiamy garnek z ognia.