Do góry

Przekąski Przepis na:

chipsy bananowe

Przekąski

Autor: pascal

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 758

Dodano: 23.11.2007

Odsłon: 8655

chipsy bananowe

Składniki

  • 5-6 bananów
  • olej
  • sól wg uznania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Banany obieramy ze skórki i kroimy w plasterki grubości ok. centymentra. Wrzucamy je do miski z lodowatą wodą z dodatkiem soli i kostek lodu. Po upływie ok. pół godziny wyjmujemy i delikatnie osuszamy. Wrzucamy do mocno rozgrzanego oleju i smażymy jak pączki. Odsączamy papierowym ręcznikiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 marca 2009 uwielbiam te banany jako dodatek do deserów lub płatków śniadaniowych

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń