Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy ziemniaczane z awokado

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 24.04.2009

Odsłon: 3619

Każde dziecko lubi chipsy. Teraz nie musisz mu ich odmawiać. Przygotuj je w domu i miej pewność, że nie tylko będą pyszne ale o wiele zdrowsze niż te kupne w sklepie. Idealne również na spotkania z przyjaciółmi, czy wieczory z ulubioną książką bądź filmem.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Przeciśnięty przez praskę czosnek rozetrzeć z solą, papryczkę posiekać drobniutko. Pomidory sparzyć we wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie i obrać ze skórki. Z obranych pomidorów usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w kosteczkę. Awokado obrać, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kosteczkę, skropić sokiem z cytryny i połączyć z pomidorami, papryczką, czosnkiem i kolendrą, doprawić solą i pieprzem.

  2. Ziemniaki obrać, umyć, dokładnie osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Najlepiej robić to szeroką obieraczką do warzyw. Pokrojone ziemniaki smażyć partiami na mocno rozgrzanym oleju, aż będą chrupkie. Chipsy osuszyć z nadmiaru tłuszczu i podawać z przygotowanym awokado z pomidorami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Alina01 22 maja 2014 albo spryskac olejem a sprayu i upiec na chrupko... mniej oleju zawieraja. Ale i tak nawet takie sa super :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń