Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pachnie niesamowicie i jest naprawdę tanie :)
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 488
Polecam.
Odsłon: 101
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 105
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 488
Polecam.
Odsłon: 101
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 105
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z cukrem i 4 łyżkami ciepłej wody. Odstawiamy.
W misce mieszamy mąkę, sól i otręby. Dodajemy wodę. Wsypujemy ziarna (wedle uznania-byle nie za dużo) i mieszamy aż powstanie ciasto. Dodajemy rozczyn i jeszcze raz wszystko razem mieszamy.
Wlewamy do natłuszczonych i wysypanych otrębami keksówek (porcja ta jest na 2 keksówki długości 30 cm). Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok.godzinę od momentu, gdy temp.osiągnie do 200 stopni C. Smacznego! :)