Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny sprawdzony przepis na domowe pieczywo. Ciekawym składnikiem jest jak nazwa wskazuje – żurek :) Przygotowanie nie jest skomplikowane – jednak jak to w przypadku pieczywa musimy trochę odczekać, by ciasto wyrosło. Ale opłaca się :)
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 217
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2188
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1495
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 34
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 217
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2188
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1495
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 34
Składniki
Wszystkie składniki wsypujemy do miski i dobrze wyrabiamy ciasto (jak jest zbyt twarde może dodać odrobinę więcej żurku płynnego). Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia. Następnie znów wyrabiamy krótką chwilę, przekładamy do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia, ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni 45-50 min. (do suchego patyczka).