Do góry

Śniadania Przepis na:

Chleb odgrzewany na jajku.

Śniadania

Autor: matus

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 9

Dodano: 08.05.2009

Odsłon: 975

dla mnie bardzo smaczny.

Składniki

  • chleb (najlepiej z poprzedniego dnia), 6-7 kromek
  • jajka, 2-3
  • pieprz kolorowy, szczypta
  • ziarenka smaku, szczypta
  • CZOSNEK GRANULOWANY, szczypta
  • jak mam to - pietruszka posiekana, szczypta
  • olej lub smalec do pieczenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka roztrzepuję dokładnie widelcem na głębokim talerzu. Dodaję wszystkie przyprawy (Przyprawy dodaję no oko w zależności na ile osób robię - zazwyczaj cały chleb mam do opiekania) Ponownie widelcem dokładnie połączyć wszystkie składniki.

  2. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz i każdą kromkę chleba - tuż przed położeniem na patelnię - obtaczamy z obydwu stron w jajku (nie moczymy, aby chleb nie zrobił się ciapaty).

  3. Tak gotowe kromki podawać na ciepło z wędliną lub majonezem, pomidorem. Według uznania. Polecam i życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marzena_100 12 maja 2009 Ja jeszcze przed obtoczeniem w jajku, namaczam chlebek w mleku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

matus 09 maja 2009 Bardzo się cieszę, że Ci smakuje. Polecam również inne moje przepisy. Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 08 maja 2009 to jest pyszne , szcególnie kiedy opieka się już drugą stronę kromki i posypie tę opieczoną górną stronę serem zółtym

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń