Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiele osób chce jeść i piec chleb domowy, ale twierdzą, że to trudne...obalamy ten mit:)
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 46
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 71
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7767
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 46
Składniki
Przygotuj zaczyn: rozetrzyj drożdże z łyżka maki i łyżka cukru. Zalej je 50 ml ciepłego mleka, wymieszaj i odstaw do wyrośnięcia. pozostałą makę przesiej, wymieszaj z solą, dolej ciepłe mleko, dodaj wyrośnięty zaczyn i dokładnie wymieszaj.Starannie wyrób, przykryj ściereczką, odstaw do wyrośnięcia. Ciasto przełóż na stolnicę wysypana maką, chwile je zagniataj, następnie uformuj wałek długości formy. Przełóż go do formy i przez środek zrób na powierzchni podłużne nacięcie. Przykryj ściereczką i odstaw na 20 min do wyrośnięcia. Piecz w 180 st. około 45 minut.