Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Własny chlebek, z dodatkiem pieczonego boczku, pychota:). Piękny złotawy kolor, można pałaszować ze świeżym twarożkiem ze szczypiorkiem, lub z masełkiem i pomidorkiem:)
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 606
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 164
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 606
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 154
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 164
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 123
Składniki
Do miski wsypać wszystkie mąki. Wymieszać, zrobić dołek.
W osobnej miseczce rozprowadzić drożdże, z cukrem i łyżką naszej mieszanki mąk oraz ciepłą wodą. Wlać do miski, poczekać ok. 10 minut by ruszyły.
Do wyrośniętego rozczynu dodać resztę składników: całe jajko, pokrajany w kostkę i spieczony boczek, sól. Wszystkie składniki dobrze wyrobić, przynajmniej 10 min. Nakryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce by podwoił swoją objętość.
Jak nam wyrośnie, uformować okrągły bochenek, obsypać mąką razową. Naciąć wierzch naszego bochenka, nożem na krzyż. Piec ok. godziny w 180 stopniach. Można wyłożyć do foremki keksowej, ale ja tego nie robię, lubię taki okrągły, bo więcej jest chrupiącej skórki. I SMACZNEGO