Do góry

Śniadania Przepis na:

chleb smażony z dżemem

Śniadania

Autor: tommylee75

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 52

Dodano: 14.03.2008

Odsłon: 1212

Chleb smażony w jajku z dżemem

Składniki

  • chleb krojony, jajka,cukier, dżem wg smaku, ilość kromek chleba dowolna, na 5 kromek ok. 2 jaj, troche cukr
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. chleb moczymy w roztrzepanym jajku (białko i żółtko), kładziemy na roztopione masło na patelni (roztopić i smażyć z wyczuciem, żeby się masło nie spaliło). W trakcie smażenia posypujemy stronę wierzchnią cukrem, przed jej usmażeniem. Gdy kromkę obsmażymy z dwóch stron kładziemy na talerzyk i smarujemy dżemem z tej strony na której nie ma cukru podajemy na ciepło.. Moje dzieciaki się oto zabijają. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń