Do góry

Śniadania Przepis na:

chleb swojski

Śniadania

Autor: m4dziara

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 27

Dodano: 25.09.2008

Odsłon: 5768

smakowy:))))

Składniki

  • maka, pol kilo
  • mleko, 300 ml
  • sol, szczypta wieksza
  • drozdze, 10dkg
  • olej, 3lyzki
  • ziarna slonecznika, dyniu, kminek co kto lubi
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. make przesiac do miski, dodac sol, pokruszone drozdze, mleko, ziarna polaczyc skladniki, kiedy juz beda ze soba zespolone dodac olej i wyrobic ciasto. odstawic w cieple miejsce, przykryc sciereczka do wyrosniecia(ja stawiam na plyte kuchenki gazowej, bo pod spodem mam piekarnic, wiec szybko wyrasta).uszykowac blaszke, taka jak na keks z wyrosnietego ciasta urofmowac bochenek i wsadzic do blaszki piec ok.40-50 minut w temp 180C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

airplus 17 lipca 2009 Piekłem ten chleb w/g załączonego przepisu i i wyszła normalna buła tyle że nie słodka. Myślę że jst tu błąd . W/g mnie to powinno być kilogram mąki żytniej i 4 łyżki mąki pszennej. Jak wypróbuje ten przepis to napiszę. Tą bułę zjadłem , dała się skonsumować:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń