Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb to najlepszy wynalazek człowieka. Wspaniały, aromatyczny i jakże prosty w przygotowaniu.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 259
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 239
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 359
Składniki
Drożdże rozprowadzic w wodzie z cukrem. Odstawic do wyrośnięcia aż podwoją swoją objętośc. Wlac do mąki, dodac resztę i wymieszac. Nie nalezy się martwic, gdy będzie się kleic do rąk.
Ciasto przełożyc do blaszek wysmarowanych smalcem lub margaryną (ja piekę w foremkach do lasagne, wychodzą 3 chlebki). Wygładzic wierzch mokrą łyżką lub nożem. Odstawic do wyrośnięcia. Piec ok. 1 godziny w piekarniku w temp. 180 stopni. Zapach przyciągnie wszystkich domowników. Chleb długo zachowuje świeżośc. Smacznego.