Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek własnej roboty.
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 855
Polecam.
Odsłon: 601
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 855
Polecam.
Odsłon: 601
Składniki
Wykonanie: Maślankę podgrzać do temperatury 37 stopni i rozetrzeć z drożdżami. Następnie dodać miód, sól i wymieszać. Wsypać obie mąki, dobrze wyrobić i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Ponownie wyrobić, przełożyć do przygotowanej blaszki i ponownie odstawić na 45 minut do wyrośnięcia.
Ciasto nakłuć w kilku miejscach, piec w temperaturze 200 stopni około pół godziny.