Do góry

Dania główne Przepis na:

CHLEBEK CZOSNKOWY

Dania główne

Autor: illonaw26

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 264

Dodano: 27.08.2009

Odsłon: 3171

Świetny chlebek na grilla, zamiast zwykłego chleba i bardzo chrupiący

Składniki

  • chleb tostowy, 1 opakowanie
  • masło (w kubku), 2 łyżki (czubate)
  • vegeta, 1 łyżeczka (płaska)
  • papryka słodka (w proszku), 1,5 łyżki (płaska)
  • czosnek (świeży), 2-3 ząbki( przecisnąć lub drobno posiekać)
  • czosnek (z torebki lub w kostkach), 0,5 łyżeczki - z torebki, lub 1kastka
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło, vegetę, paprykę, i czosnek- wymieszać. Masło powinno być lekko słone(jeżeli vegety jest za mało to troszkę dosypać), i czerwone od papryki.

  2. Gdy masło jest już gotowe, smarujemy chlebek z jednej strony. Masła nie kładziemy grubo tylko cienką warstwę, ponieważ nie upiecze nam się na chrupiąco i długo byśmy na niego czekali.

  3. Tak przygotowany chlebek kładziemy na grilla masłem do spodu i pieczemy. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń