Do góry

Przekąski Przepis na:

Chlebki indyjskie

Przekąski

Autor: Jagna

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1618

Dodano: 27.05.2008

Odsłon: 904

do jogutu ogorkowego i nie tylko

Składniki

  • maka pszenna, 1 kilogram
  • olej sojowy( lub inny ), pol szklanki
  • maslo, 5 dkg
  • olej
  • sol, do smaku
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Dodac do maki tyle wody aby ciasto bylo lekko twarde, posolic. Przykrywamy mokra sciereczka i odstawiamy na 15 minut. W rondelku rozgrzac pol szklanki oleju i maslo, ciasto wyrobic na walek o srednicy okolo 4 cm i pociac go na kawalki o dlugosci 4 cm. Kazdy kawalek zanuzac w goracym tluszczu, a nastepie klasc na rozgrzany olej i smazyc z obu stron na zloty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń