Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający chłodnik znakomity na letnią kolację.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 51
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1290
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 51
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 346
Składniki
Wodę zagotować, odstawić do wystudzenia, potem schłodzić. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, każdą z połówek jeszcze raz przekroić wzdłuż. Można usunąć część z nasionami, ale niekoniecznie. Ogórka pokroić w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, włożyć wszystko do głębokiej miski, posolić, popieprzyć, posypać szczyptą kwasku cytrynowego, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie zmieszać zimną wodę ze śmietaną, zalać ogórki, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym – powinno być raczej kwaśne i niezbyt gęste. Znakomity dodatek do młodych ziemniaczków z koperkiem i chrupiącymi skwarkami z boczku. Smacznego !