Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik paprykowy

Przepis dnia 2008-04-10
Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20668

Dodano: 08.04.2008

Odsłon: 7792

Pomysł na chłodnik.

Składniki

  • 4 duże mięsiste papryki
  • 2 pomidory
  • cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • pieprz
  • natka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekaj, podsmaż na złoto na oliwie. Oczyść paprykę, pokrój w drobną kosteczkę. Odłóż 2 łyżki papryki, resztę razem z cząstkami pomidorów dodaj do cebuli i chwilę smaż razem. Zalej bulionem i gotuj 15 min. Dopraw. Ochłodź. Zupę zmiksuj na gładki krem. Posyp odłożoną papryką. Udekoruj natką. Możesz podać z grzankami z bułki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń