Do góry

Zupy Przepis na:

Chłodnik z białej rzodkwi

Zupy

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 03.04.2009

Odsłon: 1697

Fajny chłodnik.

Składniki

  • białej rzodkwi, 15 dkg
  • pomidory, 3
  • cebula, 1
  • ząbek czosnku, 1
  • kefiru, 1 l
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków koperku do dekoracji
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białą rzodkiew obrać, odkroić kilka długich plastrów do dekoracji, resztę zetrzeć na tarce.

  2. Pomidory umyć, osuszyć, przekroić na pół, miąższ wydrążyć i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać i rozetrzeć z solą.

  3. Do kefiru dodać rzodkiew, pokrojone pomidory i cebulę z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem.

  4. Gotową zupę odstawić na 1 h do lodówki. Podawać z pieczywem, dekorować plasterkami rzodkwi i listkami koperku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń