Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich, którzy kochają kolorowe potrawy - genialna alternatywa dla "zwykłej" zupy :-)
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 712
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 191
Znakomita propozycja na grilla dla wegetarian i wegan. Kalafior w aromatyczny...
Odsłon: 712
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 191
Składniki
Pół kabaczka zostawić, resztę pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w kostkę.
Do wywaru dodać ziemniaki i jak już będą miękkawe dodać kabaczki i jabłka, gotować jeszcze ok. 10 min.
. Zdjąć zupę z ognia, wystudzić, zmiksować. Wymieszać z maślanką i sokiem cytrynowym, doprawić solą, pieprzem i cynamonem.
Pozostawiony kabaczek pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie.
Chłodnik dekorować plasterkami kabaczka i listkami natki pietruszki. Jesli używany jest kabaczek stary trzeba obrać go i usunąć gniazda nasienne.