Do góry

Przekąski Przepis na:

Chłodnik z jabłek i kabaczka

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 15.05.2009

Odsłon: 2153

Dla wszystkich, którzy kochają kolorowe potrawy - genialna alternatywa dla "zwykłej" zupy :-)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pół kabaczka zostawić, resztę pokroić. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Jabłka pokroić w kostkę.

  2. Do wywaru dodać ziemniaki i jak już będą miękkawe dodać kabaczki i jabłka, gotować jeszcze ok. 10 min.

  3. . Zdjąć zupę z ognia, wystudzić, zmiksować. Wymieszać z maślanką i sokiem cytrynowym, doprawić solą, pieprzem i cynamonem.

  4. Pozostawiony kabaczek pokroić w cienkie plasterki i sparzyć we wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie.

  5. Chłodnik dekorować plasterkami kabaczka i listkami natki pietruszki. Jesli używany jest kabaczek stary trzeba obrać go i usunąć gniazda nasienne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysteriouscake 29 maja 2009 brzmi smakowicie....ale jogurt czy maślanka???? A może wszystko jedno :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń