Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealny na upalna dni
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 120
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1030
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 120
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Do rondelka wsyp 4 łyżki czekolady w proszku, wlej 1/2 szklanki mleka. Podrzewaj lekko na wolnym ogniu.
Gdy prawie zacznie się gotować, zdejmij z ognia. Dodaj nieco mniej, niż 1,5 szklanki mleka, dokładnie wymieszaj.
Teraz wlej 150 ml naturalnego jogurtu (średnie opakowanie) i 1/2 łyżeczki esencji miętowej, ponownie wymieszaj.
Przelej płyn do wysokich pucharków rozszerzanych ku górze. Z podanych składników powinny wyjść 4 porcje.
Na wierzchu połóż kulkę lodów czekoladowych, listek mięty, możesz też posypać wiórkami gorzkiej czekolady. Od razu podawaj.