Do góry

Desery Przepis na:

Chmurka

Desery

Autor: kibi87

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 469

Dodano: 24.02.2012

Odsłon: 29188

Czekoladowy biszkopt przełożony lekkim kremem

Składniki

  • upiec czekoladowy biszkopt z 6 jaj
  • serek mascarpone, 25 dkg
  • śmietanka kremówka, 330 ml
  • ziarenka z laski wanilii, 1
  • cukier puder, 2-3 łyżki
  • brzoskwinie w zalewie, 1 puszka
  • galaretka czyrynowa lub brzoskwiniowa, 2 sztuki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopta przekroić wzdłuż, nasączyć sokiem z brzoskwiń. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem i dodać ziarenka z wanilii, ubić kremówkę i dodawać ją do serka i delikatnie wymieszać. Nałożyć na biszkopta, przykryć druga warstwą ciasta.

  2. Brzoskwinie pokroić w kosteczkę, wyłożyć na wierzch. Galaretka rozpuścić w 600 ml wody, tężejącą zalać owoce i odstawić do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

raga1983 12 kwietnia 2012 A mi nie wiem czemu ten krem nie chciał się wogóle stężeć nawet w zamrażarce:(. Dlatego ubiłam kremówkę z kisielem brzoskwiniowym i ciasto wyszło pycha.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

benia4417 01 kwietnia 2012 Robiłam ten placek 2 razy ,jest pyszny.Polecam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 08 marca 2012 junisa3, nie trzeba dodawać bo mascarpone jest dosyć gęstym serkiem

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

junisa3 07 marca 2012 nie trzeba do serka ze smietana dodac zelatyny?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 25 lutego 2012 Pięknie wygląda i myślę że będzie bardzo smakować. Daję 5 , pozdrawiam:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 24 lutego 2012 Wygląda bardzo smakowicie - muszę wypróbować.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń