Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trochę kucykowo. Trochę troskliwo-misiowo. Bardzo pastelowo. Słodko i uroczo.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 252
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 406
Polecam.
Odsłon: 802
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 252
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 369
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 406
Polecam.
Odsłon: 802
Składniki
Galaretki i żelatynę rozpuszczam we wrzątku. Schładzam do temperatury pokojowej. Mleko przelewam do misy miksera. Ubijam na najwyższych obrotach przez około 3 minuty. Kiedy piana jest dość sztywna, cienkim ciągłym strumieniem wlewam przestudzoną galaretkę. Cały czas ubijam. Aż do uzyskania jednorodnej masy. Tortownicę wykładam papierem woskowanym. Układam herbatniki. Przelewam masę i wyrównuję. Odstawiam do lodówki do dokładnego stężenia.
Kremówkę ubijam. Dodaję przesiany cukier puder. Ubijam. Wsypuję utrwalacz do śmietany. I dobijam do końca. Ubitą śmietanę układam na na środku dobrze ściągniętej pianki. Ozdabiam.