Do góry

Dania główne Przepis na:

CHRUPIACA GOLONKA

Dania główne

Autor: kucka2008

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 3221

Dodano: 12.04.2008

Odsłon: 5143

DLA MILOSNIKOW GOLONKI

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso przerabac , natrzec sola, pieprzem i papryka. Cebule obrac, pokroic w kostke. Czosnek obrac, posiekac. Natke umyc i oberwac listki. Smalec rozgrzac w brytfannie. Wrzucic cebule, czosnek , kminek, natke. Wlozyc mieso, wlac odrobine wody. Piec pod przykryciem 1 godzine i co 30 minut w temperaturze 160 C , polewac od czasu do czasu wytwarzajacym sie sosem. Zdjac pokrywke, naciac skore w kratke i zwiekszyc temp. do 200C . Piec jeszcze 30 minut , polewajac piwem. Sos mozna odtluscic przetrzec przez sito i zagotowac. Ewentualnie dolac piwa, przyprawic sola i pieprzem. mieso wyluzowac i podawac z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń