Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są duety, których nie warto rozdzielać. Jednym z nim są krewetki i czosnek, połączenie, które zawsze się sprawdza. Nowością jest dodanie rzeżuchy i koperku, które cały czas goszczą na parapecie w kuchni :)
Polecam.
Odsłon: 138
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 87
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 655
Polecam.
Odsłon: 138
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 87
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 655
Składniki
Krewetki opłukać pod zimną wodą.
Czosnek obrać i pokroić na kawałeczki.
Rzeżuchę poszatkować niezbyt drobno.
Koperek umyć i posiekać na drobno.
Masełko rozpuścić dodać czosnek, a następnie krewetki. Krewetki smażyć ok. 5 min z każdej strony. Niezbyt długo, aby nie były gumowate, ale w środku sprężyste, a zewnątrz chrupiące.
Pod koniec smażenia dodać rzeżuchę i koperek, wszystko wymieszać.
Smacznego !!!