Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące kulki ryżowe

Przepis dnia 2009-05-03
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20675

Dodano: 30.04.2009

Odsłon: 5076

Przepyszne kulki ryżowe są idealną przystawką na każdą okazję. Wyglądają zabawnie, smakują fantastycznie. Zaserwuj sobie tą małą przyjemność .

Składniki

  • ryż, 20 dag
  • masło, 2 łyżki
  • mielony biały ser, 15 dag
  • soł, pieprz
  • cukier
  • ziarno sezamowe, 4 łyżki
  • owoce sezonowe
  • sos waniliowy
  • sos czekoladowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanym maśle lekko uprażyć i zalać 2 szklankami wody, osolić i ugotować. Do ostudzonego ryżu dodać jajko, biały ser i doprawić cukrem i dokładnie wymieszać. Z masy ryżowej formować kulki i obtaczać w ziarnie sezamowym, smażyć na złoty kolor na głębokim tłuszczu. Podawać z owocami i sosami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń