Do góry

Dania główne Przepis na:

CHRUPIĄCE MINISZNYCELKI

Dania główne

Autor: andzela2309

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 663

Dodano: 13.07.2009

Odsłon: 14755

SZNYCELKI DOSKONALE SMAKUJĄ Z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYMI ZIEMNIAKAMI PIURE

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 2 jajka
  • 2-3 łyżki mąki
  • KILKA ŁYŻEK PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH
  • SÓL,PIEPERZ
  • olej do głębokiego smażenia
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. KAŻDĄ PIERŚ POKROIĆ NA OKOŁO 5 CM KAWAŁKI,LEKKO JE ROZKLEPAĆ ,WTEDY SĄ MIĘKCIEJSZE.

  2. JAJKA ROZTRZEPAĆ,WYMIESZAĆ Z MĄKĄ,DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.

  3. PŁATKI KUKURYDZIANE ROZKRUSZYĆ WAŁKIEM.

  4. KAWAŁKI PIERSI ZANURZAĆ W CIEŚCIE NASTĘPNIE OBTACZAĆ W PŁATKACH.

  5. NA GŁĘBOKIEJ PATELNI LUB WE FRYTOWNICY ROZGRZAĆ TŁUSZCZ,SMAŻYĆ W NIM PIERSI DO MOMENTU GDY UZYSKAJĄ RUMIANY KOLOR.

  6. OSĄCZYĆ NA PAPIEROWYM RĘCZNIKU,OD RAZU PODAWAĆ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madziak 27 lipca 2009 Świetny przepis, sznycelki smakują jak z popularnego fast foodu tyle, że o wiele tańsze w przygotowaniu i napewno zdrowsze;) Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 14 lipca 2009 Też ciekawe zastosowanie płatków.Muszę spróbować.Dzięki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marynia53 13 lipca 2009 Mieso z piersi kurczaka rozbijam przez woreczek foliowy-wtedy sie nie rozwala i nie pryska po kuchni:).a panierki z platkow kukurydzianych uzywam tez do kotletow z karkowki-pyyycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marynia53 13 lipca 2009 mięso z piersi kurczaka rozbijam przez woreczek foliowy,zeby sie nie zorwalalo,a tak przy okazji to powiemze taka sama panierke stosuje do kotletow z karkowki-pychotka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

andzela2309 13 lipca 2009 Piersi z kurczaka same w sobie po usmażeniu są twardawe dlatego ja rozbijam je lekko tłuczkiem aby włókna w mięsie były luźniejsze i mniej zbite i w efekcie mięso jest bardziej miękkie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Sugarspice 13 lipca 2009 Super przepis! Znam tez, ale krusze platki i uzywam do calych kotletow z piersi z kurczaka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń