Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące paszteciki!

Przepis dnia 2008-05-12
Przekąski

Autor: Elifia

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4323

Dodano: 08.03.2008

Odsłon: 26368

Chrupiące paszteciki z doskonałym kozim serkiem, podane z sałatą na pewno będą ciekawym urozmaiceniem jadłospisu;))

Składniki

  • 35 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 dag miękkiego koziego sera
  • 3 dag ziaren sezamu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • kilka gałązek tymianku i cząbru
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Tymianek i cząber umyć, osuszyć, posiekać. Ser rozgnieść widelcem, dodać zioła, wymieszać, odstawić, by ser nabrał aromatu, Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć, wykroić kwadraty o boku około 12 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczką ser, posypać wiórkami masła. Przeciwne rogi ciasta dokładnie zlepić. Jajko rozmącić. Paszteciki posmarować jajkiem, posypać sezamem. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 30 minutek w temperaturze 200°C. Podawać ciepłe. ... Paszteciki najlepiej smakują z zieloną sałatą i sałatką z pomidorów:)) Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń