Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące placuszki z kurczakiem i pieczarkami :D

Przepis dnia 2009-03-21
Dania główne

Autor: Tangerinka

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1320

Dodano: 27.11.2008

Odsłon: 21715

Same zalety ;)

Składniki

  • filet z kurczaka, 1/2-1 szt., pokrojony w kostkę
  • pieczarki ok. 20 dag pokrojone w małe plasterki
  • cebula, 1 mała posiekana
  • czosnek, 1-2 ząbki posiekane drobno
  • estragon, pieprz czarny, sól
  • 3 jajka, mąka, ser żółty (5-10 dag) ,olej do smażenia
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki usmażyć na złoto, poddusić z cebulką i czosnkiem. Wymieszać z posiekanym drobno (0,5 cm x 0,5 cm) kurczakiem, doprawić przyprawami (ostrożnie z estragonem:) ), dodać jajka, mąkę, starty ser żółty, wymieszać. Kłaść na rozgrzany olej, smażyć na rumiano z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 26 stycznia 2009 Kasiu, jeśli pokroisz mięso bardzo drobno (max.1 cm x 1 cm) i jest to pierś kurza, to nie trzeba wcześniej obsmażać. Jeśli chcesz uzyć większych kawałków mięsa (albo np. indyka) - to radziłabym podsmażyć.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

diaablica84 06 stycznia 2009 ja osobiscie dodaje lyzke majonezu, lyzke maki ziemniaczanej zamiast zwyklej, mieszam i bez panierki na patelnie!! pysia

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Kogoru 04 grudnia 2008 Na zdjęciu wygląda jak panierowane, a w przepisie nic o tym nie ma. Naprawdę nie trzeba panierować?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 28 listopada 2008 olciaaa_88 : rzeczywiście, z kukurydzą też są pycha- trochę słodkie, więc robię do nich ostry sos pomidorowy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

olciaaa_88 28 listopada 2008 można również dodać do tego paprykę, kukurydzę. Polecam ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń