Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące, serowe paluszki

Przepis dnia 2008-12-15
Przekąski

Autor: tori

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 2326

Dodano: 01.07.2008

Odsłon: 21302

Pyszne, chrupiące danie, szczególnie przysmak dla dzieci :)

Składniki

  • Ser mozarella
  • 1/2 filiżanki mąki
  • 1 jajko
  • Bułka tarta
  • oliwa z oliwek
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić ser na 6 równych prostokątów. Przygotować 3 talerze, do jednego wsypać mąkę, do drugiego rozbite jajko, do trzeciego bułkę tartą. Panierować każdy kawałek sera w mące, jajku i bułce tartej. Następnie rozgrzać na patelni 4 łyżki oliwy z oliwek. Smażyć panierowany ser na złoto. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń