Do góry

Dania główne Przepis na:

Chrupiące talarki

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20673

Dodano: 29.04.2009

Odsłon: 3115

Ananasowe plasterki w cieście kokosowym. Bardzo aromatyczne:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę zmiksować z mlekiem, winem i jajkami. Wymieszać z wiórkami kokosowymi i odstawić na kilka minut, aby ciasto spęczniało.

  2. Ananasy wyjąć z puszki i osączyć. W głębokim rondlu rozgrzać olej. Talarki ananasów zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany olej. Z obu stron smażyć na złoto.

  3. Zagotować mleko z cukrem waniliowym.

  4. Dodać olejek, zagęścić mąką rozmieszaną w niewielkiej ilości zimnej wody.

  5. Złociste talarki ananasów podawać z sosem, posypane wiórkami kokosowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń