Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy wygląd i wyśmienite połączenie mięty i czekolady jest gwarancją sukcesu. Chrupiący makaron zachwyci wszystkich gości.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 316
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 618
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 316
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 404
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 618
Składniki
Platy lazagne ugotować al dente w osolonym wrzątku, schłodzić, osuszyć, obkroić aby powstał kwadrat. Rozgrzać olej, w metalowej, natłuszczonej chochli umieścić płat lazagne i przycisnąć zaokrągloną trzepaczką aby nadać kształt koszyczka.
Do średnio rozgrzanego oleju ostrożnie włożyć chochle z makaronem i przytrzymującą go trzepaczką. Smażyć do zrumienienia, po czym wyjąć i wyłożyć na ręczniki papierowe, schłodzić.
Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan fiksem, połączyć z mielonym serem, likierem miętowym, tartą czekoladą i posiekaną miętą. Mus nakładać do koszyczków, dekorować listkami mięty.