Do góry

Desery Przepis na:

Chruściki/faworki

Desery

Autor: agnieszkahre

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano: 18.02.2009

Odsłon: 5700

Szybkie, tanie, łatwe.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do jednej szklanki wbijam żółtka, do drugiej szklanki wlewam piwo. Musi być taka sama ilość żółtek i piwa, np. po pół szklanki. Wysypuję na stolnicę mąkę i wlewam do niej żółtka i piwo. Wyrabiam podsypując mąkę, trzeba uważać, żeby nie wyszło twarde, musi być to masa plastyczna. Rozwałkowuję baaardzo cienko, wykrawam chrusty, smażę na gorącym oleju. Uwaga! podczas smażenia bardzo rosną. Po wystygnięciu należy posypać je cukrem pudrem. Z podanych ilości wychodzi ich bardzo dużo, są chrupkie i niskokaloryczne. Polecam, pycha!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

agnieszkahre 21 stycznia 2010 Piwa jest niepełna szklaneczka. Piwo w trakcie smażenia odparowuje. Moje dzieci się zajadają i jeszcze pijane nie były:) Poleca, przepis jest bezpieczny.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mamasynka 20 stycznia 2010 czy te faworki nadają się do zjedzenia dla dzieci? bo mam problem ze skazą białkową u dzieci więc podstawowy znany mi przepis na faworki odpada ze względu na śmietanę...a tu piwo i ...i mam problem ;-(

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

justynapoziomka 20 lutego 2009 Świetny przepis, zrobiłam i wyszły naprawdę wyśmienite. Dziękuję za przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnieszkahre 18 lutego 2009 Cieszę się, ze pomogłam. Przepis jest naprawde godny polecenia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lara1908 18 lutego 2009 kiedys mialam ten przepis....zgubłlam;( nareszcie znowu go bede miec-jest godny polecenia-dzięki;.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń