Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciabatta z płatkami wołowymi i anchovies

Przekąski

Autor: hydrops

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 19

Dodano: 08.09.2008

Odsłon: 405

Przystawka dla koneserów jadających surową wołowinę.Coś pysznego.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciabatte pokroić w kromki odrzucajac spód i wierzch.Włożyć do tostera.Z zamrażarki wyciagnać polędwicę uprzednio zamrożoną.Pokroić w cieniutkie płatki na krajalnicy(dobrze jest wyciagnac polędwicę 5 minut przed przystąpieniem do działań i w tym czasie przygotować sobie pozostałe składniki)Poledwica wołowa mrożona musi byc z przeznaczeniem jak na carpaccio-czyli ok. 25 cm od "ogona".Z tostera już wyskoczyły nam Ciabbatowe tosty.Na ciepło nacieramy je czosnkeim,polewamy oliwą,rozkładamy płatki polędwicy,solimy,pieprzymy,skrapiamy cytryna i ostem balsamicznym.Kroimy drobno koreczki helskie rozrzucamy po toście.Strugamy Parezan najlepiej Reggiano i rozkładamy po wierzchu.Na to tylko garstka świerzej Rucoli.Proponuje podawać na dużym białym talerzu po obwodzie posypanym papryka chili z połówkami pomidorków koktailowych i 1/8 cytrynki najlepiej podanej w prasce.W przyszłości zamieszcze fotkę.Lampka czerwonego Lindemansa Shiraz stanowi doskonałe uzupełnienie.Zyczę smacznego.Ja to danie robię 8 minut.Prosze sie nie zrażać -staram sie opisać wszystko krok po kroku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń